INCI

Svenskt namn

Godkänd av

Natural Origin

Förklaring

 

Acacia Senegal Gum

Gummi arabicum / akaciagummi

Ecocert

Naturlig stabiliserare från mjölksaften ifrån stammen och grenarna från afrikanska akacia-träd. Den lokala produktionen sker genom ett program för hållbar utveckling.

 

Acer Saccharum Extract

Extrakt från sockerlönn

Ecocert

Naturlig mjölksyra (AHA) från sockerlönn. AHA stimulerar cellförnyelse och binder fukt i huden. Resultatet blir en klar hudton och förbättrad textur. Genom att lösa upp döda hudceller förbättras penetrationsförmågan för aktiva ingredienser som når djupare för en bättre effekt.

 

Acetyl sh-Heptapeptide-1

Peptiden har bevisad förmåga att skydda huden från oxidativ stress på cellnivå genom att minska DNA skador, UV skador och reducering av Langerhans celler

 

Aesculus Hippocastanum Seed Extract

Kastanjeextrakt

Ecocert

Ekologiskt kastanjeextrakt verkar uppstramande och stärker vener och kapillär.

 

Alcohol denat.

Alkohol

Används för att ge ökad och djupare penetration av de aktiva ingredienserna.

 

Algae Extract

Röda och gröna alger

Ecocert

Grön mikroalg är rik på lipider Röd makroalg är fuktgivande och stärker hudens egna lipider. Mycket effektiv mot torr hud.

 

Allantoin

Läkande och lugnande med keratolytisk effekt. Reducerar missfärgning.

 

Aloe Barbadensis Leaf Juice

Aloe Vera

Certified Organic

Aloe vera är en utmärkt naturlig återfuktare och innehåller över 75 verksamma ämnen. Vitaminer, mineraler, enzymer, polysackarider och aminosyror ger Aloe Vera dess lugnande, läkande och fuktbindande egenskaper.

 

Aloe Barbadensis Leaf Juice powder

Organic

 

Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer

Förtjocknigs- och stabiliseringsmedel. Används i väldigt liten koncentration

 

Aqua

Vatten

Naturlig

Vatten är nödvändigt för hudens välmående. I huden finns det naturliga fuktgivare som binder vatten. Med åldern försämras hudens skyddande barriär och vår förmåga att binda fukt. Resultatet är torr slapp hud och torrhetsrynkor.

 

Aroma

Vaniljarom

Certified Organic

Vaniljarom för doftsättning av kosmetiska produkter.

 

Benzyl Alcohol

Bensylalkohol

Bensylalkohol är godkänt som konserveringsmedel av COSMOS, BDIH och Ecocert (strikt kontrollorgan för naturkosmetik). Bensylalkohol är naturligt förekommande i växter och finns bland annat i vissa ätliga frukter och i svart te.

 

Beta Glucan

Betaglukan (havre)

Betaglukan från svensk havre. Havre har använts i hudvård under tusentals år på grund av sina läkande, lugnande och anti-aging egenskaper. Havres hudvårdande egenskaper har fastställts i flera studier.

 

Betaine

Betain

Ecocert

Naturlig återfuktare från sockerbeta som binder vatten på djupet, stimulerar kollagenproduktionen, skyddar cellmembranen och motverkar irritation. Verkar anti-ageing genom att minska fina linjer och förbättra hudens elasticitet.

 

Biosaccharide Gum-1

Sockerpolymer

Ecocert

Naturlig sockerpolymer (polysackarid) från växter vars vattenbindande effekt är likvärdig med hyaluronsyra. Bildar en skyddande hinna som bevarar fukten i huden för omedelbar och långvarig hydrering.

 

Brassica Campestris Seed Oil

Rapsolja

Certified Organic

Rapsolja är rik på omega 6,9 och passar torr och känslig hud.

 

Butyl Methoxydibenzoylmethane

Avobenzone

Effektivt solfilter som täcker hela spektrumet av UVA strålar

 

Butyrospermum Parkii (Shea) Butter

Sheasmör

Certified Organic

Sheasmör ger omedelbart och långvarig återfuktning samt stärker hudens skyddande barriär. Antiinflammatoriskt och lugnande för huden.

 

Caffeine

Koffein

Koffein verkar stimulerande. En annan positiv effekt är koffeins förmåga att verka dränerande och dra samman blodkärlen, vilket resulterar i minskad svullnad och en uppstramande effekt.

 

Calcium Gluconate

Calcium Gluconate

Calcium gluconate är mjukgörande, fuktgivande och hudkonditionerande. Kan ha antiinflammatoriska och läkande egenskaper när det appliceras på huden.

 

Camellia Sinensis Leaf Extract

Grönt te

Certified Organic

Ekologiskt grönt te är rik på flavonider. som är en kraftfull antioxidant med lugnande och lindrande egenskaper.

 

Caprylic/Capric Triglyceride

Naturlig emulgator och konsistensgivare från kokosnöt.

 

Cetearyl Alcohol

Fettalkohol

Förtjockare och emulgator

 

Cetearyl Olivate

Ecocert

Vegetabilisk emulgator från olivolja som gör det möjligt att blanda vatten med olja. Kompatibel med hudens egna lipider. Återställer och bevarar hudens skyddande barriär för ökad fukthalt och elasticitet.

 

Cetyl Alcohol

Närande fettalkohol från vegetabiliska oljor. Kan användas som emulgerare, förtjockningsmedel eller bärare till andra aktiva ingredienser. Verkar inte irriterande eller uttorkande på huden.

 

Cetyl Palmitate

Ecocert

Närande fett (vax) från palmolja

 

Citral

Från naturlig citrusolja.

 

Citric Acid

Citronsyra

Tillhör en ingående ingrediens, vilket innebär att det är en oerhört låg koncentration, ca 0,001-0,005%. Citronsyra kan även användas för att justera produktens pH till hudens naturliga pH värde (pH 5-6).

 

Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil Expressed

Apelsin (naturlig olja)

En frisk och varm citrusdoft från apelsin som verkar upplyftande för sinne och stimulerande för huden. Bra för mogen hud

 

Citrus Aurantium Fruit Extract

Apelsin extrakt

Ecocert

Naturlig AHA-syra från apelsin stimulerar cellförnyelse och binder fukt i huden. Resultatet blir en klar hudton och förbättrad textur. Genom att lösa upp döda hudceller förbättras penetrationsförmågan för aktiva ingredienser som når djupare för bättre effekt.

 

Citrus Grandis Peel Oil

Grapefrukt (naturlig olja)

Ecocert

Ekologisk olja från grapefrukt som har kallpressats ur skalen. Grapefrukt är stimulerande, antibakteriell, sammandragande samt uppiggande.

 

Citrus Limon Fruit Extract

Citron extrakt

Ecocert

Naturlig AHA från citron stimulerar cellförnyelsen och binder fukt i huden. Resultatet blir en klar hudton och förbättrad textur. Genom att lösa upp döda hudceller förbättras penetrationsförmågan för aktiva ingredienser som når djupare för en bättre effekt.

 

Citrus Limon Peel Oil

Citron (naturlig olja)

Certified Organic

Frisk och syrlig citrusdoft från ekologisk citron.

 

Citrus Sinensis Peel Oil Expressed

Blodapelsin (naturlig olja)

En blommig och varm citrusdoft från blodapelsin

 

Cocamidopropyl Betaine

Mild tensid från kokosolja

Mild tensid från kokosolja

 

Cocos Nucifera Oil

Kokosolja

The Soil Association

Ekologisk virgin kokosolja absorberas snabbt och ger mjuk hud. Kokosolja skapar en fuktbevarande barriär och den höga nivån av antioxidanter skyddar mot fria radikaler. Vår kokosolja framställs varsamt för hand utan att skada oljan med kemikalier och blekning för att bevara oljans naturliga egenskaper. Vår ekologiska kokosolja kommer från ett projekt i Samoa som arbetar för att göra byarna ekonomiskt självförsörjande.

 

Decyl Glucoside

Ecocert

Tensid från fettalkohol, växtoljor och socker som ger en mild men effektiv rengöring utan att rubba hudens naturliga balans. Naturlig och förnyelsebar källa, snabb nedbrytning och lämplig för personer med mycket känslig hy.

 

Dimethicone

Silikon

Mjukgörande, skapar gynnsam miljö för ärrläkning.

 

Disodium Cocoyl Glutamate

Vegetabilisk tensid från kokosnöt. Används för sina utmärkta rengörings- och skumbildande egenskaper. Snäll mot miljön och lämplig för personer med känslig hy och allergier. Möter BDIH, NaTrue och Ecocert standard.

 

Ethylhexyl palmitate

Naturlig ersättning av silikon

 

Gluconolactone

Gluconolactone

Hudkonditionerande och revitaliserande.

 

Glycerin (veg)

Glycerin (veg)

Vegetabilisk glycerin (glycerol) är en effektiv fuktbindare både binder fukt och bildar en fuktbevarande hinna.

 

Glyceryl Caprylate

Naturlig emulgator Godkänd av Ecocert

 

Glyceryl Stearate

Emulgator

 

Glycolic Acid

Glykolsyra

AHA-syra. Exfolierande

 

Hamamelis Virginiana Leaf Extract

Trollhassel

Ecocert

Trollhassel är en buske eller litet träd som växer vilt i Nordamerika, Japan och Kina. Idag är den en ganska vanlig trädgårdsbuske i Europa. Ekologisk trollhassel är lugnande, renande, mjukgörande och sammandragande. Dess sammandragande egenskaper kan minska svullnader och rodnad efter rengöring.

 

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil

Solrosolja

Certified Organic

Mellanfet ekologisk olja från solros som är lämplig för alla hudtyper, även känslig hud. Absorberas lite långsammare och skyddar huden mot väder och vind, samt ger fin lyster. Har utjämnande egenskaper och är rik på essentiella fettsyror samt vitamin A och E. Skapar en stabiliserande miljö för tillsatt vitamin E.

 

Hippophae Rhamnoides Fruit Oil

Havtornsfruktolja

Havtornsfruktolja Innehåller vitamin A, B C & E och omega 3,6,7,9. Omega 7 är väldigt sällsynt och verkar anti-aging och revitaliserande. Det är bara oljan från frukten som innehåller omega 7.

 

Hydrogemated Rapeseed Oil

Vaxkulor från rapsolja

Naturliga vaxkulor från rapsolja som stimulerar huden och skonsamt avlägsnar döda hudceller och orenheter. Huden känns omedelbart renare, mjukare och får ökad lyster. Naturliga vaxkulor har en sfärisk form som ger en effektiv peeling utan att irritera huden.

 

Hydrogenated Lecithin

mjukgörande emulgator

 

Hydrolyzed Rhizobian Gum

Ecocert

En naturlig konsistens- och fuktgivare, som produceras av de mikroorganismer som lever i växtrötter.

 

Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer

Emulisionsstabiliserare

 

Hydroxyethylcellulose

Naturlig förtjockare från cellulosa som utvinns ur växtfibrer.

 

Iron oxide/CI 77491

Järnoxid

Pigment

 

Isohexadecane

icke-fet silkeslen återfuktare

 

Lactic acid

Mjölksyra (AHA)

Ecocert

Naturlig mjölksyra från sockerlönn, apelsin, citron, sockerrör och blåbär. AHA stimulerar cellförnyelse och binder fukt i huden. Resultatet blir en klar hudton och förbättrad textur. Genom att lösa upp döda hudceller förbättras penetrationsförmågan för aktiva ingredienser som når djupare för en bättre effekt. Hudens celler byts ut och förnyas hela tiden, men när vi blir äldre så avtar vår förmåga att stöta bort döda hudceller. Huden blir torr och förlorar sin naturliga lyster. Försämrad avstötning av döda hudceller gör att det lättare bildas finnar och pormaskar. I lägre koncentrationer är mjölksyra (AHA) en fantastisk fuktbindare. Vid högre koncentrationer är AHA milt exfolierande och ger nytt liv till torr och äldre hud.

 

Levulinic Acid

Levulinsyra

Hudkonditionerande egenskaper.

 

Limonene

Från naturlig citrusolja

 

Linalool

Från naturlig citrusolja

 

Lysolecithin

Lysolecithin

Ecocert

Används i kosmetika på grund av sina emulgerande egenskaper. Svalkande effekt.

 

Magnesium aluminum silicate

Naturligt förekommande förtjockningsmedel

 

Malpighia Glabra (Acerola) Fruit Extract

Acerola

Acerola är ett bär från Brasilien och är den rikaste naturliga källan till vitamin C. Bären är även rika på karotener, bioflavonoider och vitamin A. Naturlig vitamin C från Acerola är en utmärkt antioxidant som ökar kollagenproduktionen och ger en jämnare hudton.

 

Maltodextrin

Polysackarid framställd ur stärkelse från Manoik (Kassava). Främjar fukt i hudvård, skyddande och mjukgörande

 

Mentha Piperita Oil

Pepparmyntolja

Pepparmynta är uppfriskande och kylande på huden

 

Niacinamide

Vitamin B3

Antiinflammatorisk. Hämmar Propionibacterium acnes. Reducerar ärr och missfärgningar

 

Octocrylene

Solfilter som neutraliserar UV strålning och minimerar skada från långvarig solexponering. Octocrylene verkar även uppmjukande och hjälper till att behålla fuktnivån i huden.

 

Orysa Sativa Bran Wax

Risvax

naturliga vaxkulor som stimulerar huden och skonsamt avlägsnar döda hudceller och orenheter. Huden känns omedelbart renare, mjukare och får ökad lyster. Naturliga vaxkulor har en sfärisk form som ger en effektiv peeling utan att irritera huden.

 

Panthenol

Pantenol (provitamin B5)

Panthenol (provitamin B5) är djupverkande, fuktbindande och lindrande. Har läkande egenskaper samt kan reducera missfärgningar och ärr. Bra vid bland annat solbränd hud och vid sårläkning.

 

Parfum

Parfym

Allergenfri parym för känslig hud

 

Phenethyl Alcohol

konserverande

 

Phenoxyethanol

Vanligt konserveringsmedel i kosmetika. Vår produkt innehåller ytterst lite phenoxyethanol då det enbart används som konserveringsmedel till en ingående råvara.

 

Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid

UVB-filter

 

Plantago Lanceolata Leaf Extract

Plantago / Svartkämpar

Ecocert

Plantago är en ekologisk ört som odlas i alperna. Studier visar att extraktet kan stimulera till ökad kollagenproduktion. Har även lugnande, skyddande och antioxidativa egenskaper.

 

Plantago Major Leaf Extract

Anti-inflammatoriskt växtextrakt

 

Polyglyceryl-6 palmitate/Succinate

Emulgator och konsistensgivande

 

Polysilicone-15

Solfilter mot UVB strålning

 

Polysorbate 20

Mild och säker emulgator från kokos

 

Polysorbate 60

Emulgator

 

Potassium cetyl phosphate

Naturlig emulgator som ger en silkig känsla på huden

 

Potassium Sorbate

Naturidentiskt konserveringsmedel i kosmetika. Väldigt låg koncentration då det används som konserveringsmedel till en ingående råvara. Godkänt konserveringsmedel av Ecocert.

 

Prunus Persica (Peach) Kernel Oil

Persikokärnolja

Persikokärnolja är en halvfet olja för torr och känslig hud. Oljan utvinns ur det inre fröet i persikokärnan. Rik på omega 3,9.

 

Pullulan

Pullulan

Ecocert

Naturlig förtjockare.

 

Retinyl Palmitate

Vitamin A

Vitamin A. Minskar talgutsöndring.

 

Rosa Canina (Rose Hip) Fruit Oil

Nyponrosolja

The Soil Association

Ekologisk nyponrosolja är rik på vitamin A och omega 3,6,9. Omega 3,6,9 är essentiella fettsyror som kroppen inte själv kan tillverka. Omega stärker och bevarar hudens skyddande barriär.

 

Saccharum Officinarum Extract

Extrakt från sockerrör

Ecocert

Naturlig glykolsyra (AHA) från sockerrör. Glykolsyra är både en fuktgivare och har en utmärkt exfolierande effekt. Genom att varsamt ta bort döda hudceller blir huden slätare och får ett yngre utseende. Glykolsyra är en liten molekyl vilket ger en bättre penetrationsförmåga och djupare effekt.

 

Salicylic Acid

Salicylsyra

Antiinflammatoriskt och keratolytisk effekt. Mjukgör och avlägsnar död hud från epidermis. Bakteriostatisk. Salicylsyra (BHA ”beta hydroxy acid”) är godkänt som konserveringsmedel av COSMOS och BDIH (strikt kontrollorgan för naturkosmetik). Globalt godkänt och möter Ecocert standard.

 

Sclerotium Gum

Naturlig konsistensgivare. Polysackarid (grupp av sockerarter).

 

Shea Butter Ethyl Esters

Shea smör som ger en lätt, silkeslen känsla på huden

 

Silybum Marianum Seed Oil

Mjölktistelolja

Ecocert

Mjölktistel olja är en ört som även kallas för Mariatistel. Mariatistelolja innehåller det verksamma ämnet silymarin. Silymarin är ett flavonidkomplex med mycket goda antioxidativa egenskaper. Tistelolja är en lättare olja, men är rik på omättade fettsyror som stärker hudens skyddande barriär och motverkar torr hud.

 

Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Jojobaolja

Certified Organic

Ekologisk jojobaolja är närande och rik på vitaminer, essentiella fettsyror och mineraler som stärker huden. Mjukgörande samt återställer huden fuktbalans och elasticitet. Jojobaolja är kompatibel med hudens egna lipider vilket gör att den absorberas effektivt och djupt av huden. Passar alla hudtyper.

 

Sodium Anisate

Naturligt konserveringsmedel. Mycket låg koncentration, då det enbart används som konservering till ingående ingrediens. Godkänt av Ecocert

 

Sodium Benzoate

Naturidentiskt konserveringsmedel. Godkänt av Ecocert. Låg koncentration, används som konservering till ingående ingrediens.

 

Sodium Citrate

Kelatbildare och pH justerande

 

Sodium Cocoyl Glutamate

Naturlig tensid

Vegetabilisk tensid från kokosnöt. Används för sina utmärkta rengörings- och skumbildande egenskaper. Snäll mot miljön och lämplig för personer med känslig hy och allergier. Möter BDIH, NaTrue och Ecocert standard.

 

Sodium Hyaluronate Crosspolymer

Hyaluronsyra (HA)

Hyaluronsyra (HA) är ett socker som finns naturligt i huden och är den mest effektiva fuktbindaren. Dess förmåga att binda så mycket som 1000 gånger sin egen vikt i vatten ger en ungdomlig hy med spänst och lyster. Vi använder en korslänkad hyaluronsyra som kan binda fem gånger mer vatten än vanlig HA.

 

Sodium Levulinate

Naturlig mjukgörare och konsveringsmedel. Låg koncentration, kommer från en ingående ingrediens.

 

Sodium Metabisulfite

Konserveringsmedel med antioxidativa egenskaper. Låg koncentration, används enbart som konserveringsmedel till en ingående ingrediens.

 

Sodium Phytate

Naturlig kelatbildare med antioxidativa egenskaper, utvunnen ur ris. Skyddar och stabiliserar kosmetiska produkter.

 

Sorbic Acid

Sorbinsyra

Sorbinsyra är godkänt som konserveringsmedel av COSMOS och BDIH (strikt kontrollorgan för naturkosmetik). Globalt godkänt och möter Ecocert standard.

 

Sorbitan Olivate

Ecocert

Vegetabilisk emulgator från olivolja som gör det möjligt att blanda vatten med olja. Kompatibel med huden. Återställer och bevarar hudens skyddande barriär och skapar en optimal och långsiktig återfuktning.

 

Sorbitan Palmitate

Ecocert

Vegetabilisk emulgator från palmolja som gör det möjligt att blanda vatten med olja.

 

Squalane

Oliv-Squalane

Squalane från olivolja. Squalane förekommer naturlig i huden och verkar fuktighetsbevarande och uppmjukande. Har antioxidativa egenskaper och skyddar huden. Halten av squalane i huden minskar med åldern, därav är squalane en mycket bra ingrediens för mogen hud.

 

Stearyl Alcohol

Närande fettalkohol som kan användas som emulgerare.

 

Synthetic Fluorphlogopite

Syntetisk mica

Synthetic Fluorphlogopite är en typ av syntetisk mica som ger lyster till huden. Syntetisk mica har en mer enhetlig form utan vassa kanter jämfört med naturlig mica. Cicamed har valt att använda syntetisk mica för att undvika kränkning av mänskliga rättigheter då det är svårt att få tag på fullt spårbar naturlig mica som inte tagits fram genom användning av barnarbete. Det syntetiska pigmentet är även ofarlig för miljön och har ingen inverkan på ekosystemet.

 

Theobroma Cacao Extract

Extrakt från kakao

Extrakt från kakao innehåller anandamid som har fantastiska egenskaper på huden. Anandamid finns naturligt i kroppen och relaxerar muskler. Studier har visat att kakaoextrakt kan relaxera muskelsammandragningar vilket slätar ut och förbättrar hudens textur.

 

Theobroma Cacao Seed Butter

Kakaosmör

Certified Organic

Ekologiskt kakaosmör är väldigt återfuktande och rikt på antioxidanter, vitaminer och mineraler. Stärker hudens skyddande barriär. Kakosmör har samma smältpunkt som huden, ca 37-38 grader, vilket ger en skön känsla vid applicering.

 

Thioctic Acid

Alpha Lipoic Acid (ALA)

Alpha Lipoic Acid (ALA) är naturligt förekommande antioxidant i kroppen. Har förmågan att öka effekten av andra antioxidanter. ALA är extra kraftfull eftersom den är både vatten- och fettlöslig, vilket för att den skyddar alla delar av cellen mot fria radikaler.

 

Titanium dioxide/CI 77891

Titaniumdioxid

Pigment

 

Tocopherol

Naturlig vitamin E

Ecocert

Naturlig vitamin E är en kraftfull antioxidant som skyddar huden. Dess naturliga form är mer effektiv eftersom den naturliga strukturen av vitamin E är mer användbar för kroppen. Vi använder naturligt vitamin E från sojabönor tillsammans med solrosolja för att skapa en stabil miljö

 

Tocopheryl Acetate

Vitamin E

Vitamin E är en naturligt förekommande fettlöslig antioxidant i huden som skyddar mot fria radikaler.

 

Triethanolamine

Triethanolamine

pH-justerare

 

Ubiquinone

Q10

Q10 är en fettlöslig antioxidant som finns naturligt i kroppen. Hudkrämer med Q10 förstärker hudens naturliga svar mot fria radikaler, vilket ger goda anti-aging egenskaper.

 

Vaccinium Myrtillus Fruit Extract

Extrakt från blåbär

Ecocert

Naturlig AHA från extrakt av blåbär (frukt och blad). AHA exfolierar din hy samt hjälper huden att binda fukt och stimulerar cellförnyelse. Resultatet blir en klar hudton och förbättrad textur. Använd som kur för att släta ut fina linjer och minimera porer. Genom att ta bort lagret av döda hudceller förbättras penetreringen och aktiva ingredienser i hudvård kan nå djupare och ge mer effekt.

 

Vanilla Planifolia Extract

Vaniljextrakt

Ecocert

Naturlig vaniljarom framställd av ekologiskt odlade råvaror.

 

Vanilla Planifolia Fruit

Frön från äkta vanilj

Svarta vaniljfrön från äkta vanilj har goda exfolierande egenskaper

 

Vitis Vinifera Seed Oil

Druvkärneextrakt

Certified Organic

Ekologisk druvkärnextrakt är en kraftfull antioxidant.

 

Xanthan Gum

Natural origin

Naturlig förtjockare som utvinns ur sockerarter från majs. Konsistensgivare och emulsionsstabiliserare.

 

Zinc Oxide

Zinkoxid

Antiinflammatoriska egenskaper, minskar överflödigt fett i huden och hämmar Propionibacterium acnes. Motverkar missfärgning. UV-protetction.

 

Europe
S:t Paulsgatan 33 A | SE-118 48 Stockholm
Phone: +46 (0)8 442 15 30 | Fax: +46 (0)8 442 15 39
E-mail: info@cicamed.com | www.cicamed.se

USA
Cicamed USA LLC | 3015 Grand Avenue, #160
Miami, Florida 33133 | Phone: +1 305.763.8884
E-mail: info@cicamed.com | www.cicamed.com