fbpx
 

Cicamed Professional Skincare

Verkligt Effektiv Hudvård för Professionalla Användare och Konsument 

Baserad på senaste forskning inom Medicin och Hudvård.

Utvecklad och testad av ledande experter inom plastikkirurgi, Hudvård, Hårvård och Kemi.

För att göra verklig skillnad och förbättra Hud, Scalp och Hår för våra användare.

Utvärderad och Testad för att vara snäll mot Hud, Natur och Miljö.

FÖR VERKLIGT EFFEKTIVA HUDVÅRDSPRODUKTER BEHÖVS

Företaget uppstod ur Proforma Clinic och dess ägare. Proforma Clinic är en av Nordens största plastikkirurgi- och ögonkirurgikliniker. Plastikkirurgerna hade länge letat efter en effektiv produkt för att behandla postoperativa ärr, dvs en produkt som kunde skydda och förbättra ärrets utseende och struktur efter operation. Tyvärr fanns det ingen produkt på marknaden som uppfyllde deras höga krav. De beslutade sig därför att ta fram en egen produkt – ärrsalvan Cicamed Scar (tidigare Cicatrix). I ett sammansvetsat team av kemister, plastikkirurger, hudterapeuter och dermatologer togs Cicamed Scar fram och testades för att fungera effektivt på ärr.

Det framgångsrika konceptet med expertteam med plastikkirurger, kemister och dermatologer har sedan fortsatt att framgångsrikt ta fram produkter inom en bred portfolio av effektiva scalp och hår, samt produkter för att motverka finnar, ta bort pigmentfläckar och acneärr m.m.

Hudvård från Sverige med Hög säkerhet och Effekt

samt Naturligt o Veganskt Fokus.

Cicamed är ett helsvenskt premium-effekt-hudvårdsmärke som fokuserar på produkter som ger verkligt tydliga resultat på hud och scalp. Naturlig effektiv hudvård och hårvård helt enkelt. Alla våra produkter är veganska, cruelty free och tillverkade i Sverige. Hälften av våra produkter är dessutom ekologiska och organiska (Organic-Science-serien). Produkterna är fokuserade på naturlig effekt, med innehåll av organiska och ekologiska ingredienser eller veganska ingredienser. Alla ingredienser har verklig bevisad effekt och är säkra för användaren. Vi testar dessutom att våra produkter verkligen fungerar och levererar effekt och mildhet för användaren.

Sedan starten 2008 har Cicamed erbjudit vegansk resultatinriktad och svensktillverkad hudvård, i dag består märket av 23 produkter med allt från ekologiska oljor och serum till den populära ärrsalvan Cicamed Scar. Våra produkter är ett resultat av våra klienters höga krav och doktorernas höga expertis. Målet är att alla människor oavsett hudsituation ska kunna hitta ett högklassigt och tryggt alternativ i vårt utbud. Med hög effekt, säkerhet samt med naturligt innehåll.

TVÅ HUDVÅRDSSERIER

Våra produkter är uppdelade i två serier – Cicamed Organic Science är effektiva produkter för ansikte med hög effekt och innehåll från naturliga effektiva ingredienser för att ge synlig förbättring av huden på ansiktet. Cicamed Medical Science med mer effekt och möjlighet att också använda icke ekologiska ingredienser för direkt problemlösning av typen ärr, finnar, pigmentfläckar, håravfall m.m.

VÅRA ANVÄNDARE OCH KUNDER ÄR VIKTIGAST FÖR OSS

För Cicamed är effektiva och säkra produkter som kan göra verklig skillnad för våra kunder det viktiga. Vi arbetar långsiktigt, synbart och med unika sammansättningar av aktiva ingredienser för att uppnå bästa möjliga resultat. Vi arbetar med säkra ingredienser som inte tummar på resultaten. Vi verifierar våra produkter för effekt och säkerhet.

INTE BILLIGAST PRODUKTER MEN…

Cicamed har inte de billigaste av produkter men vi kompromissar inte med effekten av våra produkter på hud, scalp och hår. Effekt och naturligt ursprung gör våra produkter lite dyrare. Men vi tror att våra kunder söker detta. Produkter som är naturliga men också effektiva och som är framtagna baserad på senaste forskning och säkerhet. Med naturligt men också säkert innehåll. Utvecklade tillsammans med Proforma Clinic.

Naturliga och/eller ekologiska molekyler är otroligt känsliga för syre och ljus, därför använder Cicamed luftsäkrade förpackningar för att skydda ingredienserna från att oxidera, s.k. Airless förpackningar. Jämför gärna med andra märken. Airless och ekologiska råvaror hör verkligen ihop tycker vi.

Effektiva utvalda ingredienser med naturligt fokus och i hög balanserad nivå är Cicameds största styrka och stolthet! Detta verifierat med verklig testad effekt och säkerhet.

Givetvis ska man också kunna återvinna och panta våra produkter

Naturen behöver mer hjälp. Vi på Cicamed vill hjälpa till och påverka i positiv riktning. För detta börjar vi samarbeta med Bower. Detta för att driva på och göra det kul att återvinna dina Cicamed-produkter när de är slut efter användning. Detta med Bower och deras app.

panta mera cicamed återvinn

ETISKT STÄLLNINGSTAGANDE

Vi har aldrig och kommer aldrig att testa våra produkter på djur.
Alla våra produkter är veganska och med naturligt innehåll som fokus.
Produkterna är närproducerade och närutvecklade helt i Sverige.
Cicamed har system för återvinning av använda produkter, via samarbetspartner Bower.
Vi använder oss av miljöanpassade transporter vid transporter från tillverkare till lager och från lager till kund / återförsäljare.
Alla ytterförpackningar är FSR godkända och miljövänliga.

Vi stöder organisationer som bidrar till en bättre värld för människor

För att underlätta livet som cancersjuk

Bower återvinning

Bröstcancerförbundet och Rosa Bandet

INGREDIENSER

Våra ingredienser är av högsta kvalité och vi använder oss i den mån vi kan av svenska, naturliga eller organiska ingredienser.

Cruelty free: Ja.
Veganskt: Ja.
Ekologiskt och organiskt: Ja, för Organic-Science-produkter.
Svensktillverkat: Ja.
Pantning och återvinning: Ja, via Bower.

Frågor?

Kontakta oss: info@cicamed.com