Vår Passion är att göra verklig skillnad på hud och scalp o vara rädda om natur o miljö.

Cicamed är ett helsvenskt premium-effekt hudvårdsmärke som fokuserar på produkter som ger verkligt tydliga resultat på hud och scalp. Alla våra produkter är veganska, cruelty free och tillverkade i Sverige. Produkterna är fokuserade på naturligt innehåll med organiska och ekologiska ingredienser och verklig effekt i produkterna.

För att verkligt effektiv hudvårdsprodukter behövs

Företaget skapades av plastikkirurger på Proforma Clinic, en av Nordens största plastikkirurgi och ögonkirurgikliniker. Kirurgerna hade länge letat efter en effektiv produkt för att behandla postoperativa ärr, d v s en produkt som kunde skydda och förbättra ärrets utseende och struktur efter operation. Tyvärr fanns det ingen produkt på marknaden som uppfyllde deras höga krav. De beslutade sig därför att ta fram en egen produkt – ärrsalvan Cicamed Scar (tidigare Cicatrix). I sammansvetsat team av kemister, plastikkirurger, hudterapeuter och dermatologer togs Cicamed Scar fram och testades för att fungera effektivt på ärr.

Det framgångsrika konceptet med expertteam med plastikkiruger, kemister och dermatologer, har sedan fortsatt att framgångsrikt ta fram produkter inom en bred portfolio av effektiva Scalp o Hår, samt produkter för att motverka finnar, ta bort pigmentfläckar o Acne ärr mm.

Cicamed 2020 Naturlighet Säkerhet och Resultat

Sedan starten 2008 har Cicamed erbjudit vegansk resultatinriktad och svensktillverkad hudvård, i dag består märket av 23 produkter med allt från ekologiska oljor och serum till den populära ärrsalvan Cicamed Scar. Våra produkter är ett resultat av våra klienters höga krav och doktorernas höga expertis. Målet är att alla människor oavsett hudsituation ska kunna hitta ett högklassigt och tryggt alternativ i vårt utbud. Med hög effekt, säkerhet samt med naturligt innehåll.

Två hudvårdsserier 

Våra produkter är uppdelade i två serier – Cicamed Organic Science som fokuserar på effektiva produkter för ansikte med hög effekt o innehåll från naturliga effektiva ingredienser för att ge synlig förbättring av huden på ansiktet. Cicamed Medical Science fokuserar på ännu mer effekt med möjlighet att också använda icke ekologiska o organiska ingredienser för direkt problemlösning av typen ärr, finnar, pigmentfläckar, håravfall mm.

Våra Användare och Kunder är Viktigast för Oss

För Cicamed är effektiva o säkra produkter som kan göra verklig skillnad för våra kunder det viktiga. Vi arbetar långsiktigt, synbart och med unika sammansättningar av aktiva ingredienser för att uppnå bästa möjliga resultat. Vi arbetar med säkra ingredienser som inte tummar på resultaten.

Vi verifierar våra produkter för effekt och säkerhet.

Inte Billigast produkter men……

Cicamed har inte de billigaste av produkter men vi kompromissar inte med effekten av våra produkter på hud, scalp och hår. Effekt och naturligt ursprung gör våra produkter lite dyrare. Men vi tror att våra kunder söker detta. Produkter som är Naturliga men också effektiva och som är framtagna baserad på senaste forskning och säkerhet. Med naturligt men också säkert innehåll. Utvecklad tillsammans med Proforma Clinic.

Naturliga/ekologiska molekyler är otroligt känsliga för syre och ljus, därför använder Cicamed luftsäkrade förpackningar för att skydda ingredienserna från att oxidera.

Effektiva utvalda ingredienser med naturligt fokus och i hög balanserad nivå, är Cicameds största styrka och stolthet! Detta verifierat med verklig testad effekt och säkerhet.

Etiskt ställningstagande

Vi har aldrig och kommer aldrig att testa våra produkter på djur.

Alla våra produkter är veganska och med naturligt innehåll som fokus.

Produkterna utvecklas och tillverkas helt och håller i Sverige.

Ingredienser

Våra Ingredienser är av högsta kvalité och vi använder oss i den mån vi kan av svenska, Nagturliga eller organiska ingredienser.

Cruelty free: Ja.

Veganskt: Ja.

Svensktillverkat: Ja.

Frågor?

Kontakta oss: info@cicamed.com