fbpx

New 2021 Cicablock Scar – Extra skyddande Ärrbehandling med SPF 15

Category
Medical Science-Max Effekt-Säker för huden
About This Project

Nyhet-2021! 

Cicablock Scar  – Extra Protecting

Extra skyddande ärrbehandling – Extra Svett och Vatten Resistent.

Motverkar missfärgning av såväl nya som äldre ärr med SPF 15. 

  • Lämplig för en Aktiv Höst, Vinter Vår och Sommar, med utomaktiviteter samt sportande även inomhus.                                 

  • Lämplig också för extra känslig hud och barn.                                                                               

  • Extra Vattenresistent och Svettresistent

 

Extra skyddande Ärrbehandling:

Cicablock skyddar gamla och nya ärr mot missfärgning som orsakas av UV-strålning. Cicablock är speciellt framtagen för att skydda ärrvävnad och har en vårdande silikonbas förstärkt med titandioxid (TiO2). Silikon rekommenderas vid ärrbehandling och är vattenresistent. Titandioxid är ett fysikaliskt solskydd och anses idag vara en av de absolut säkraste solskyddande substansen. I Cicablock Scar ger kombinationen av Siliconer, Zinkoxid och Titaniumdioxid en extra skyddande hinna på ärret som, gör att produkten blir extremt vatten och svett resistent, d v s det går bra att bada och sporta med produkten.

 

Fördelar med Cicablock Scar® 

  • Skyddar gamla och nya ärr effektivt mot missfärgning som orsakas av UV-strålning från sol av typen UVA och UVB.
  • Fysikaliskt solskydd reflekterar skadlig UV-strålning
  • Innehåller titandioxid som bygger mkt skyddande lager tillsammans med silikoner.
  • Kan användas på känslig hud och barn
  • Silikonbas anpassad för känslig ärrvävnad
  • Extra Vattenresistent o Svettresistent med SPF15, passar därför mycket bra för                                      Sport och Badande samt för utomhus aktiviteter och aktivt solande.

Aktiv livsstil gillas av Cicablock Scar

Cicablock Scar är svettresistent och vattenresistent, vilket ännebär att den lämpar sig mycket bra för vattenaktiviteter men även aktiviter där man svettas mycket. Så Cicablock Scar är verkligen en hjälpare som behandlar ärr under hela året, d v s inte bara under aktivt solande och badande på sommaren.

Ärr, Sol och UV strålning:

Den vanligaste orsaken till missfärgade ärr är UV-strålning från sol eller solarium. Huden har ett naturligt solskydd i form av färgpigmentet melanin. Ärrvävnad saknar melanin och är därför mycket känsligare mot strålning jämfört med vanlig hud. Nya ärr är extra känsliga och bör skyddas än mer från solen under det första året, men självklart bör även äldre ärr skyddas. UV-strålningen kan försvåra läkningen av nya ärr och kommer med stor sannolikhet att kunna missfärga ärret. Ärr kan missfärgas i en ljusare eller mörkare färg. Missfärgningen kan reduceras med åren, men kan också bli permanent. Skydda alltid ditt ärr mot solen, under sommarmånader!

UVA-strålning

Solen sänder ut ljus som innehåller tre olika ultravioletta (UV) strålar; UVA, UVB och UVC.

UVA är en djupgående strålning i huden och som kan leda till huden skadas på djupet, vilket kan leda till effekter som att huden åldras, blir rynkig och UVA kan även leda till mutationer i hudecellerna som i sin tur kan orsaka orsaka cancer.

Över 90% av strålningen från solen är UVA. Solarium innehåller i princip bara UVA-strålning.

 

UVB-strålning penetrerar inte huden lika djupt som UVA. Det är framförallt UVB som gör huden röd. Den ger svårare brännskador än UVA och orsakar fläckar, rynkor, åldrande av huden och ökad cancerrisk.

 

UVC-strålning, den farligaste formen av UVA, UVB och UVC strålning, stoppas upp av ozonlagret.

Användning

Applicera Cicablock över ärret innan vistelse i sol. Börja med att massera in ett tunt lager och komplettera med flera lager till önskad mängd har uppnåtts. Använd gärna 2 mg/cm2, eftersom en mindre mängd ger ett sämre skydd. Applicera regelbundet under soliga dagar för att behålla skyddet, särskilt efter bad och torkning. Kom ihåg att använda Cicablock även under molniga dagar eftersom moln släpper igenom en stor del UV-strålning som kan missfärga ärr.